Kategórie
 
 
 
 
 

Dokonalá mliečna pena

Blog

Konzistencia mliečnej peny je závislá od bielkovín obsiahnutých v mlieku, a nie od tukov. Na penenie je vhodný takmer každý typ mlieka: plnotučné, polotučné, nízkotučné, ovčie i kozie mlieko, mlieko sójové i to bez laktózy. To, aké mlieko budete používať, sa má riadiť výhradne vašimi chuťovými preferenciami.

Konzistencia mliečnej peny je závislá od bielkovín obsiahnutých v mlieku, a nie od tukov. Na penenie je vhodný takmer každý typ mlieka: plnotučné, polotučné, nízkotučné, ovčie i kozie mlieko, mlieko sójové i to bez laktózy. To, aké mlieko budete používať, sa má riadiť výhradne vašimi chuťovými preferenciami.

Ak používate automatické dýzy zabudované v presso kávovaroch, urobíte najlepšie, keď pripravujte mliečnu penu z chladného  mlieka: medzi 4 °C a 8 °C. Správnu teplotu mlieka vám pomôže zabezpečiť príslušenstvo JURA: chladič mlieka Cool Control, alebo chladenie sklenenej nádoby.

Najlepší výsledok dosiahnete s kvalitným mliekom, ktoré nie je dlho otvorené. V ponuke je aj samostatný napeňovač mlieka, ktorý pripravuje aj studenú mliečnu penu.

Na trhu sú dostupné aj mlieka, ktoré sú špeciálne určené pre cappuccino a iné kávové špeciality. V JURA Store používame mlieko RAJO Barista s ktorým sme veľmi spokojní.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia