Kategórie
 
 
 
 
 

Ekologická zodpovednosť JURA

Blog

Keď vyvíjame nový produkt, dbáme na jeho trvácnosť, ľahkú obsluhu, údržbu aj na energetickú efektivitu.

V roku 2021 uskutočnila holandská organizácia na ochranu spotrebiteľov Consumentenbond štúdiu, podľa ktorej kávovary spoločnosti JURA vydržia o 50 % dlhšie ako v priemere stroje iných značiek.

Ekologická zodpovednosť

Keď vyvíjame nový produkt, dbáme na jeho trvácnosť, ľahkú obsluhu, údržbu aj na energetickú efektivitu.

V roku 2021 uskutočnila holandská organizácia na ochranu spotrebiteľov Consumentenbond štúdiu, podľa ktorej kávovary spoločnosti JURA vydržia o 50 % dlhšie ako v priemere stroje iných značiek.

https://sdgs.un.org/goals/goal12

Dlhá životnosť

Pred uvedením do výroby podrobujeme všetky diely intenzívnemu testovaniu trvácnosti – za realistických podmienok, aké zvyknú nastať počas používania daného stroja v rôznych podmienkach. V JURA kampuse, čo je naše stredisko rozvoja technológií, inovácie a kvality, máme 102 plne automatizovaných skúšobných staníc.

Produkty, ktoré sú vyrobené ako trvácne - vyzerajú a pôsobia solídnejšie. Dizajn je tiež dôležitý, my využívame čisté, jasné línie bez ozdôb, snažíme sa o nadčasový dizajn, ktorý bude i po rokoch vyzerať novo, sviežo a odolá dlhodobému používaniu.

Správnou starostlivosťou chránite komponenty a predlžujete životnosť kávovaru. Odstraňovanie vodného kameňa umožňuje udržať nižšiu spotrebu energie. Všetky naše kávovary disponujú integrovanými údržbovými programami, ktoré sa spúšťajú stlačením jedného tlačidla.

Rozumné zaobchádzanie s cennými zdrojmi

Zodpovedné využívanie cenných zdrojov je stálou súčasťou nášho myslenia, je to dôležitý aspekt hodnôt našej značky. Na tomto postoji a prístupe pracujeme už desiatky rokov, je to naše dedičstvo pre budúcnosť.

Nedostatok materiálu počas 2. svetovej vojny znamenal pre naše oddelenie dizajnu vážnu výzvu. Museli sme dizajnovať výrobky, ktoré sa dali vyrobiť aj s limitovanou zásobou materiálov. Používali sa opakovateľne použiteľné dielce. Takýto postup sa medzičasom stal neoddeliteľnou súčasťou našich hodnôt.

Možnosť opravy

Pracujeme na princípe „Nevyhadzovať, ale opraviť.“

JURA odjakživa verila v to, že opraviť nejakú vec má väčší zmysel, než ju jednoducho vyhodiť. Naše produkty sú navrhované tak, aby sa dali rozobrať, aby bolo možné vymeniť pokazené alebo opotrebené diely, a stroj sa dal opäť zložiť – a to aj po rokoch. Ak je to možné, komponenty stroja vždy opravíme a použijeme znova.

Vďaka celosvetovej sieti autorizovaných servisných stredísk dokážeme ponúknuť efektívny servis a jeho lokálnu dostupnosť na všetkých trhov, na ktorých JURA pôsobí.

Nové produkty musia byť kompatibilné so staršími, aby z vývoja a zlepšovania kvality neskôr profitovali ešte aj staršie stroje. Znamená to tiež, že vhodné náhradné diely a opravný servis dokážeme poskytovať po dlhé roky.

Obehové hospodárstvo

Recyklácia vdychuje starým produktom nový život.

Každý kávovar JURA má recyklačný doklad s podrobným zoznamom všetkých materiálov, ktoré obsahuje. A keď dovŕši svoju životnosť, možno ho profesionálne rozobrať. Materiály roztriedime. Recykláciou z nich vznikajú nové produkty.

Oprava

Komponenty strojov opravujeme a používame znova.

Keď vyvíjame nový produkt, dbáme na to, aby sme zaistili, že jeho súčasti budú ekologicky prijateľné – čiže sa dajú nahradiť opotrebené časti a znovu použiť tie nepoškodené. Tento pohľad na problematiku nás sprevádza už od prvopočiatku.

V roku 1955 uviedla JURA na trh prvú naparovaciu žehličku v Európe. Bol to ikonický výrobok, vďaka ktorému sa značka stala synonymom vysoko kvalitných výrobkov. Pre spotrebiteľov predstavovala aj dlhodobú investíciu, pretože bola navrhnutá tak, aby sa dala rozložiť, odvápniť a zmontovať. Nebolo nič výnimočné, ak sa žehlička JURA používala i celé desaťročia.

Zamedzovanie vzniku odpadu

Používanie čerstvých kávových zŕn redukuje obalový odpad. Naše kávovary sú navrhnuté tak, aby sa v nich používala zrnková káva, ktorá sa vždy pomelie až počas prípravy kávy.

Chceme čo najefektívnejšie využívať suroviny a brániť vzniku zbytočného odpadu. Pomletá a použitá káva sa dá bez problémov využiť na zlepšenie pôdy v záhrade. Alebo ju možno vyhodiť do kontajnera na bio-odpad. Kávovú usadeninu z našich testovacích laboratórií zasielame miestnej farme, kde ju kompostujú, a tak hnoja polia.

Energetická efektivita

Energetická úspornosť je pre nás pri vývoji nových produktov podstatná tiež už desiatky rokov. Tak napríklad v roku 1994 sme vyvinuli kávovar IMPRESSA 500 s automatickou funkciou zapínania a vypínania s cieľom obmedziť zbytočnú spotrebu energie.

Nasledovalo predstavenie funkcie Energeticky úsporný režim (E.S.M.©) v roku 2004, Zero Energy Switch v roku 2007 a optimalizovaných energeticky úsporných termoblokov, ktoré sa vďaka menšej veľkosti rýchlo rozohrejú. Naše výrobky sú v súlade s normou DIN 18873-2.

Pri navrhovaní nového produktu aj pri vylepšovaní existujúcich zohráva preto kľúčovú rolu aj optimalizácia spotreby energie.

Možnosť voľného výberu kávy

Naše automatické kávovary zákazníkom umožňujú vybrať si z celej ponuky zrnkových káv. Či už to bude bio fair-trade káva z lokálnej pražiarne, skvelý úlovok zo supermarketu alebo zriedkavý nález z obchodu so špecialitami – naše kávovary z každej kávy vyťažia maximum chuti. Milovníci kávy si môžu vyberať spomedzi takmer neobmedzenej ponuky káv, ktoré si môžu zakúpiť, kdekoľvek chcú.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia