Kategórie
 
 
 
 
 

Technológia extrakcie kávy JURA

Blog

Optimálna doba lúhovania (extrakcie kávy) je kľúčovým faktorom pre dosiahnutie toho najlepšieho espressa. Doba kontaktu horúcej vody s čerstvo pomletou kávou musí trvať presne toľko, aby sa z kávy stihli vylúhovať nevyhnutné aromatické zložky. Nesmie byť však príliš dlhá - aby sa do kávy nedostalo neželané množstvo horkých látok a tanínov.

JURA, ako prídavok ku štandardnému procesu lúhovania preto vyvinula:

  • Pulzný extrakčný proces (P.E.P.®) ktorý sa využíva pre krátke kávové špeciality ako je ristretto či espresso.
  • Funkciu One-Touch Lungo ktorá je určená zase pre dlhé kávové špeciality.

Optimálna doba lúhovania (extrakcie kávy) je kľúčovým faktorom pre dosiahnutie toho najlepšieho espressa. Doba kontaktu horúcej vody s čerstvo pomletou kávou musí trvať presne toľko, aby sa z kávy stihli vylúhovať nevyhnutné aromatické zložky. Nesmie byť však príliš dlhá - aby sa do kávy nedostalo neželané množstvo horkých látok a tanínov.

JURA, ako prídavok ku štandardnému procesu lúhovania preto vyvinula:

  • Pulzný extrakčný proces (P.E.P.®) ktorý sa využíva pre krátke kávové špeciality ako je ristretto či espresso.
  • Funkciu One-Touch Lungo ktorá je určená zase pre dlhé kávové špeciality.

Pulzný extrakčný proces (P.E.P.®)

Výsledkom tejto funkcie je, že kávovar umožňuje pripraviť krátke kávové špeciality, ako sú ristretto a espresso, s takou intenzitou a nebývalou paletou aróm, ako to doposiaľ nebolo možné.

Nová technológia P.E.P.© - svetová novinka, zaručuje optimálny čas extrakcie, čím zabezpečí kávu profesionálnej kvality.

Dlhší čas extrakcie je efektívnejší vďaka krátkym intervalom pulzovania. Takýto proces umožňuje všetkým arómam kávy plne sa rozvinúť za kratší čas.

Funkcia  One-Touch Lungo

Táto funkcia sa stará o to, aby sa predišlo pridlhej extrakcii kávy. Pri tejto funkcii si pripravíte kávu za ideálne dlhý čas extrakcie a zbytok horúcej vody sa dopustí mimo extrakčného procesu.

Je to ako keď si objednáte v dobrej kaviarni niektorú z dlhších káv a donesú vám espresso bežnej veľkosti a horúcu vodu na doliatie.

Cold Extraction

Nedávno prišla JURA s jedinečným procesom studenej extrakcie kávy - Cold Extraction, pre prípravu chladných nápojov pomocou espresso metódy.

Vďaka procesu „Cold Extraction“ môžete pripraviť pravé kávové špeciality Cold Brew. Bežne sa studené nápoje z kávy pripravujú len schladením horúcej kávy, ale v prípade špecialít Cold Brew prebieha samotná extrakcia kávy za studena, impulzne, pod vysokým tlakom a s trochu hrubšie pomletou kávou.

Výsledkom je čistý, energiou nabitý osviežujúci nápoj, v ktorom skvele vynikne ovocná chuť kávy - bez toho by ju prekryli horkasté látky. Všetko ostatné by bola len studená káva.

3D vylúhovacia technológia

Vylúhovacia komora je srdcom každého plno automatického kávovaru. Pre nové modely kávovarov, zostrojila spoločnosť JURA nová, už ôsmu generáciu vylúhovacích komôr. Jedinečná 3D vylúhovacia technológia zaisťuje, aby sa voda plynulo a rovnomerne prelievala mletou kávu. Vďaka čomu dochádza k maximálnemu rozvinutiu chuti, pri horúcich špecialitách, ako aj pri studených nápojoch Cold Brew.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia