Kategórie
 
 
 
 
 

Trvanlivosť kávy

Blog

Káva obsahuje okolo 800 rôznych vonných zložiek, čo z nej robí jednu z najviac aromatických potravín vôbec. Treba mať však na pamäti, že ak kávu vystavíte pôsobeniu kyslíka a svetla, potom veľmi rýchlo stráca svoju arómu. Z tohto dôvodu by ste mali kávu skladovať vždy na suchom, tmavom a chladnom mieste v natesno uzatvárateľných nádobách, čo platí najmä vtedy, ak ste balenie kávy už otvorili.

Káva obsahuje okolo 800 rôznych vonných zložiek, čo z nej robí jednu z najviac aromatických potravín vôbec. Treba mať však na pamäti, že ak kávu vystavíte pôsobeniu kyslíka a svetla, potom veľmi rýchlo stráca svoju arómu. Z tohto dôvodu by ste mali kávu skladovať vždy na suchom, tmavom a chladnom mieste v natesno uzatvárateľných nádobách, čo platí najmä vtedy, ak ste balenie kávy už otvorili.

Keď si nasypete zrnkovú kávu do zásobníka, potom sa o čerstvosť kávy u kvalitných kávovarov ako je JURA postará kryt na ochranu arómy s tesnením. Aj oleje a tuky obsiahnuté v zrnkách kávy môžu časom zostarnúť. Zásobník zrnkovej kávy by ste preto mali pravidelne pri opätovnom napĺňaní vytierať zvnútra suchou textíliou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia